Allt du bör veta om parterapi

Hur fungerar parterapi egentligen

Att leva i en relation är inte alltid enkelt. Olika faktorer som jobb, svartsjuka, problem med sexlivet eller stress kan leda till konflikter eller att man tystnar och glider ifrån varandra. Ibland känner man sig inte lycklig i relationen längre eller funderar över om attraktionen dött. Till parterapi kan alla komma oavsett ålder, sexuell läggning, parkonstellation eller frågeställning.

Jag kommer att möta er som par och opartiskt arbeta för relationens bästa men heller inte bortse från att det kan finnas individuella problem. Vi har alla tidigare erfarenheter och personliga egenskaper som påverkar både den enskildes liv och relationen.

Varför söker man mig

Till mig söker man oftast för att man upplever att man har ett sexuellt problem och det brukar vara en stor lättnad att få prata med någon som har kunskap och är trygg med dessa frågor. Under samtalets gång framkommer oftast fler områden som man upplever problematiska och som man önskar hjälp med.

Jag hjälper er att se och analysera era problem. Det kommer att bli tydligare för er vad som sätter igång konflikterna och vad som gör att de fortgår. När ni förstår era känslor och behov, kan uttrycka dem och lyssna och bekräfta er partners, blir det lättare för er att se vad hos er själva eller i relationen som ni behöver acceptera och vilka förändringar som blir hjälpsamma för er att genomföra. Er relation kan genom vårt arbete djupna och ni blir tryggare när ni ser vad som är riktigt viktigt och värdefullt för er i era liv.

Vad kan ni förvänta er

Ni kommer att träffa mig tillsamman men också erbjudas var sitt eget samtal. Söker ni för ett sexuellt problem kommer vi att titta på det ur ett fysiskt perspektiv, vilka psykiska effekter det har och hur det påverkar er relation.

Vi arbetar med de problemområden som framkommit på flera olika sätt men vissa moment förekommer ofta. Dessa rör sig kring ökad kunskap och förståelse. Vi kommer att titta på konkreta situationer som uppstår i er vardag och vad som är triggern som utlöser dem. Utan att vi tänker på det är det ofta samma situation som triggar oss till konflikt om och om igen. Dessa låsningar påverkar ofta vårt sexliv och intimitet på flera olika plan. Praktiska övningsmoment kan vara att se och lösa situationerna på ett nytt sätt men i rummet tillsammans med mig. Ni kommer att öka era färdigheter i empatiskt lyssnande, problemlösning och kommunikationsövningar.

Det kommer att ingå praktiska moment som läxa som ni skall arbeta med mellan gångerna vi ses.

Vad kostar det

Ett bra upplägg är att första träffen sker tillsamman under 90 minuter, vilket kostar 2 100 kr.

Sedan träffar jag var och en av er för sig under 50 minuter, och kostar 1 200 kr.

Därefter tillsamman i 50 minuter som kostar 1 500 kr.

Men man kan också välja att bara träffas tillsammans och/ eller välja 50 minuter.

Meny
På den här webbplatsen använder vi cookies från Google för att förstå er användare, och slutligen kunna ge er en bra upplevelse. Vill du veta mer om hur det funkar? Läs mer här.
Neka
Godkänn