Föreläsningar & utbildningar

Ljust och njutning

Många som söker hjälp hos mig säger att de har en längtan efter mer lust och sex men upplever att de tappat bort sin lust. Den spontana längtan uppstår inte och sex har förvandlats till något som väcker press och prestation. 

Hur kan det komma sig att det blir så? Vad påverkar vår lust och hur kan den kunskapen hjälpa dig på vägen till mer lust? I denna föreläsning kommer du lära dig hur lust fungerar och vad du kan göra för att öka lusten till sex.

ACT - Att hantera stress och främja hälsa

Lär dig hantera den stress som ofta är en ofrånkomlig del av vårt dagliga liv.

Kursen baseras på terapiformen ACT som är en förkortning av Acceptance and Commitment Therapy. Forskning från Sverige och England visar att ACT är en effektiv metod för att minska stress hos vuxna och ungdomar.

Under kursens gång får du lära dig konkreta och evidensbaserade verktyg för att hantera stress och att leva ditt liv mer i samklang med dina livsvärden. Kursen utgörs av fyra träffar och varje kurstillfälle är två timmar. Innehållet utgörs av en blandning av teori och upplevelsebaserade moment. Under kursen arbetar vi med teman som:

•    Hur kan vi förhålla oss till stress i våra dagliga liv?

•    Vad är stress och vad händer i kroppen när vi är stressade?

•    Vad bör vi acceptera och vad kan vi förändra?

•    Hur kan vi förebygga och förhindra depression och utmattning?

•    Vad värdesätter jag som kursdeltagare inom livets olika områden?

•    Vilka strategier och möjligheter har jag för att konkret ta steg i riktning mot det liv jag vill leva?

Boka föreläsning eller utbildning

Föreläsningar och utbildningar till allmänheten samt och inom olika sektorer som arbetar inom vård och behandling på teman inom sexualitet.

Ett annat område är stresshantering och att göra meningsfulla livsval utifrån ACT.

Jag skräddarsyr föreläsningarna och utbildningar utifrån uppdragsgivarens önskemål samt efter deltagarnas förkunskaper.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Sexuell hälsa - en utbildning för dig som arbetar i vården

Sexuell och reproduktiv hälsa är en del av vår allmänna hälsa och vi behöver därför ha med det perspektivet i alla patientmöten. Sexuell ohälsa kan vara tecken på annan ohälsa. Omvänt kan annan ohälsa och vissa behandlingar få konsekvenser för den sexuella hälsan. Trots det innefattar få vårdutbildningar sexologisk kunskap. Vi kan därför behöva träna oss i att avgöra när och hur frågan ska tas upp.   

Jag föreläser och utbildar vårdpersonal till i begreppet sexuell hälsa och att bli trygga i det professionella samtalet kring sexualitet. Som en god grund för detta utgår vi från sexual anamnesen som blir ett bra stöd. Under utbildningen ges möjlighet att få öva på att prata om sexualitet och ökad kunskap kring vilka frågor som bör ställas.

Mina utbildningar

Leg. Barnmorska 

Auktoriserad Specialist i Sexologisk Rådgivning (NACS)

Grundläggande psykoterapiutbildning steg-1 med inriktning på KBT/ACT 

Parterapeut enligt IBTC

Utbildad ACT gruppledare / Att främja hälsa och minska stress.

Vanliga frågor & svar

Hur bokar man?

Du bokar enkelt genom att gå in här och välja den typ av samtal du vill ha. Därefter signerar du med BankID. Det går bra att komma till min mottagning i Sundsvall eller att ha samtalet helt online.

Vad kostar det att söka terapi?

Individuellt samtal

Individuellt samtal 50 minuter 1200 kr.

Parsamtal

Parsamtal första besöket 1,5 timme 2 100 kr, därefter kostar återkommande samtal 1 500 kr per timme.

Student

Samtal för studenter 50 minuter 950 kr.

Betalning

Betalningen sker via swish eller faktura. Uteblivet besök eller som avbokats senare än 24 timmar innan avtalad tid debiteras med fullt belopp.

Kan man ha samtalet online?

Om du/ni bokar ett videosamtal går vårt samtal till på samma sätt som om du träffar mig på mottagningen. Du får en länk innan samtalet och loggar in med hjälp av bankID till mitt system som kallas Kaddio. Det är superenkelt.

Går det att avboka?

Det går absolut att avboka din tid om du behöver. Tänk på att det är viktigt att nå ut till mig i god tid om du vill avboka, då ett uteblivet besök, eller ett besök som avbokats mindre än 24 timmar innan vår avtalade tid debiteras med fullt belopp.

Hur många gånger behöver man gå?

Det är en svår fråga att svara på; för en del människor räcker det med några enstaka besök, då man bara letar efter lite inspiration. För andra människor kan problemen ligga djupare, och då behöver man utforska under längre tid.

Kan man komma själv och med partner?

Man är välkommen själv eller tillsammans med sin partner. Ibland alternerar man de alternativen med varandra.

Meny
På den här webbplatsen använder vi cookies från Google för att förstå er användare, och slutligen kunna ge er en bra upplevelse. Vill du veta mer om hur det funkar? Läs mer här.
Neka
Godkänn