Erektionsproblem

Oförmåga att upprätthålla erektionen

En vanlig besöksorsak är frågor kring erektionsproblem dvs oförmåga att upprätthålla erektionen på ett sådant sätt som man skulle önska. Det är inte så konstigt då alla män mellan 40 och 75 år upplever erektionsproblem av och till i någon form men även många yngre män söker hjälp för detta.

För många män är just detta problem extra jobbigt då det är knutet till normer som säger att erektion hör samman med manlighet. Det leder till att inte bara sexet bli påverkat utan också personens sexuella självkänsla och syn på sig själv.

Mycket av problemet ligger just i normer. I vår föreställning kring att man alltid skall ha penetrerande sex, att män alltid vill och alltid får stånd. Det skapar stort lidande. Men män får inte alltid stånd och alla kan uppleva låg lust eller erektionsproblem som kan höra samman med stress, prestationskrav, kriser, dålig sömn, sjukdom, läkemedelsbiverkningar osv. Allt som är knutet till fysiska orsaker är viktigt att vi utreder. Vi behöver också undersöka om det kan vara knutet till olika typer av droger som har en negativ effekt på förmågan att få erektion.

Hitta en bra lösning

Som jag softa återkommer till i alla sammanhang är kommunikation en väldigt bra lösning när det uppstår. Man kan känna sig tänd på sin partner men ändå inte få erektion. Berätta det annars uppstår lätt missförstånd. Och det är synd om ni går miste om allt härligt, njutelsefullt sex som ni kan ha utan en hård penis. 

Att kommunicera med partnern är mycket mer hjälpsamt än att hålla det för sig själv. När vi bär på problem och inte delar dem med någon växer sig problemet ofta större och vi förlorar vår förmåga att vara kreativa och hitta hjälpsamma lösningar. Oro och stress är ju många gånger det som är roten till hela problemet. 

Orostankar

Störande orostankar kring jobb, barn, relationen eller över att erektionen inte kommer att fungera denna gång heller leder ofta  till att vidmakthålla problemet. Hjärnan vet helt enkelt inte om den skall rikta in sig på att du skall ha sex eller förbereda sig för en väntande fara. Att öva sig i att vara närvarande i nuet hjälper dig att uppleva lust samt att få och behålla erektionen.

Den som har problem med erektionen kan lätt hamna i en ond spiral där man tänker att bästa lösningen är att undvika sex. Men att ha sex är faktiskt en av de bästa lösningarna, annars växer oron och prestationskravet. Förväntningarna på det sex som vi har sällan blir oftast mycket högre än om vi har sex oftare, då har vi lättare att acceptera att sex kan vara på många olika sätt.

Din orsak till erektionssvikt

Om du har längre perioder där erektionen sviktar, sök hjälp. Ett besök på vårdcentralen för utredning och provtagning är en bra start. Det finns nämligen en rad sjukdomar eller läkemedelsbiverkningar som kan vara orsaken. Ett besök hos en professionell sexolog kan också vara till stor hjälp när man vill hitta vad som ligger bakom just din orsak till erektionssvikt och att hitta bra lösningar. Ibland består dessa av en kombination av läkemedel, nya tekniker, att hantera jobbiga tankar och känslor och kommunikationsmetoder. 

TIPS: På Spotify hittar du en ljudfil som kan vara hjälpsam om du upplever att du har svårt att få eller behålla din erektion. Till ljudfilen.

Vanliga frågor & svar

Hur bokar man?

Du bokar enkelt genom att gå in här och välja den typ av samtal du vill ha. Därefter signerar du med BankID. Det går bra att komma till min mottagning i Sundsvall eller att ha samtalet helt online.

Vad kostar det att söka terapi?

Individuellt samtal

Individuellt samtal 50 minuter 1200 kr.

Parsamtal

Parsamtal första besöket 1,5 timme 2 100 kr, därefter kostar återkommande samtal 1 500 kr per timme.

Student

Samtal för studenter 50 minuter 950 kr.

Betalning

Betalningen sker via swish eller faktura. Uteblivet besök eller som avbokats senare än 24 timmar innan avtalad tid debiteras med fullt belopp.

Kan man ha samtalet online?

Om du/ni bokar ett videosamtal går vårt samtal till på samma sätt som om du träffar mig på mottagningen. Du får en länk innan samtalet och loggar in med hjälp av bankID till mitt system som kallas Kaddio. Det är superenkelt.

Går det att avboka?

Det går absolut att avboka din tid om du behöver. Tänk på att det är viktigt att nå ut till mig i god tid om du vill avboka, då ett uteblivet besök, eller ett besök som avbokats mindre än 24 timmar innan vår avtalade tid debiteras med fullt belopp.

Hur många gånger behöver man gå?

Det är en svår fråga att svara på; för en del människor räcker det med några enstaka besök, då man bara letar efter lite inspiration. För andra människor kan problemen ligga djupare, och då behöver man utforska under längre tid.

Kan man komma själv och med partner?

Man är välkommen själv eller tillsammans med sin partner. Ibland alternerar man de alternativen med varandra.

Meny
På den här webbplatsen använder vi cookies från Google för att förstå er användare, och slutligen kunna ge er en bra upplevelse. Vill du veta mer om hur det funkar? Läs mer här.
Neka
Godkänn