Ulrika Sjöberg

Om mig

Mitt namn är Ulrika Sjöberg och driver företaget Actig som är en sexologisk mottagning i Sundsvall för individuellt besök eller för par. Det är också en online mottagning dit man kan vända sig var du än bor i Sverige.

Jag har flera olika utbildningar som Aukt. specialist i sexologisk rådgivning, barnmorska, parterapeut IBTC samt KBT / ACT-terapeut. Det har visat sig vara en ganska bra kombination när man arbetar med sexologiska och relationella frågeställningar. Jag har arbetat många år med ett brinnande intresse för dessa områden vilket gett mig en bred kunskapsnivå som vävts samman med egna livserfarenheter.

Acceptance and Commitment Therapy

Jag arbetar utifrån en metod som kallas ACT. Det är en förkortning av Acceptance and Commitment Therapy. Det är en bra modell när man vill hitta sina egna personliga värden och det som är viktigt i sitt liv och utifrån det hitta en meningsfull väg framåt. Det kan innebära att du behöver göra förändringar samtidigt som du får öva på att livet innehåller smärta av olika slag som vi behöver acceptera och leva med.

I ACT arbetar man ofta med metaforer. För att förstå rollerna mellan dig och mig som terapeut kan man använda sig av en bergsmetafor. Vi klättrar alla på vårt berg och ser vårt liv utifrån vår unika bergstopp. Jag finns vid din sida som expert inom mitt område, och kan ge dig tips utifrån min horisont, men vad som är viktigt i just ditt liv och de faktiska steg du behöver ta vet bara du som expert i ditt eget liv.

Mina utbildningar

Leg. Barnmorska 

Auktoriserad Specialist i Sexologisk Rådgivning (NACS)

Grundläggande psykoterapiutbildning steg-1 med inriktning på KBT/ACT 

Parterapeut enligt IBTC

Utbildad ACT gruppledare / främja hälsa och minska stress.

Meny
På den här webbplatsen använder vi cookies från Google för att förstå er användare, och slutligen kunna ge er en bra upplevelse. Vill du veta mer om hur det funkar? Läs mer här.
Neka
Godkänn